PHP Dersleri

Php etkileşimli web siteleri hazırlamak için kullanılan ücretsiz bir dildir.

Php Microsoft'un geliştirmiş olduğu ASP.NET'in en dişli rakibi'dir. Php dili öğrenmesi kolay ve öğrenirken zevk alacağınız bir programlama dilidir.

Php ile aklınıza gelen bir çok projeyi gerçekleştirebilirsiniz.Şirket web sitesinden tutun büyük sosyal ağlara kadar yazabilirsiniz. En kaliteli sitelerden biri olan Facebook php dilinde yazılmış bir sosyal ağdır. 

A'dan Z'ye sıfırdan başlayarak php öğrenmek için php dersleri'mizi takip edebilirsiniz. Php derslerimiz adım adım uygulamalar ile sizlere php dilini öğretecektir.

Php'yi neden öğrenmeliyim ?

  • Php dilini öğrenmeden önce html dersleri, css dersleri ve javascript dersleri'ne bir göz atabilirsiniz.
  • Php dersleri sayesinde kullanıcı etkileşimli web siteleri yapabilirsiniz.
  • Php ücretsiz ve açık kaynak kodlu bir dildir
  • Php Dünya çapında çok güçlü bir dildir. Wordpress, Facebook vb. siteler php dilinde yazılmış sitelerdir.

Php Ders 1: Php nedir, kim tarafından ne için geliştirilmiştir, php dilini öğrenmek için bilinmesi gereken diller, php ile neler yapılabilir, avantajları ve dezavantajları nelerdir, php kullanan büyük internet siteleri hakkında bilgi verdik. 

Php Ders 2: Php kurulumu, php'de kodlarımızı çalıştırmak için hangi programların yüklü olması gerektiği, en iyi localhost paket programları ve AppServ kurulumu hakkında bilgi verdik.

Php Ders 3: Php kodları nasıl çalışır, kodlar nereye yazılır, dosya uzantısı, kod kullanımı, php dosyasının nasıl kaydedildiği ve yazım kuralları hakkında bilgi verdik.

Php Ders 4: Php dilinde yorum ekleme işleminin nasıl yapıldığı, ne işe yaradığı, kaç farklı kullanım şekli oldğu ve nasıl kullanıldığı hakkında bilgi verdik.

Php Ders 5 : Değişkenler programlama dillerinin olmazsa olmazı verilerin depolandığı alanları ifade eden bölümlerdir. Php değişkenler dersimizde değişken nedir, nasıl tanımlanır, diğer dillerden farkı nedir, değişken tanımlarken dikkat edilecek noktalardan bahsettik.

Php Ders 6 : Php dilinde ekrana yazdırma işleminin nasıl yapıldığı, hangi komutlar ile ekrana yazdırma işlemi yapıldığı, komutların kullanım şekilleri, metin yazdırma ve değişken içindeki verilerin nasıl yazdırıldığı konusunu örnekler üzerinden anlattık.

Php Ders 7 : Php veri türü nedir, php dilinin desteklediği veri türleri, veri türlerinin kısaca tanımları ve örnek uygulamaları, php dilinde değişkene atanan veri türünün nasıl öğrenildiğini öğrenebilirsiniz.

Php Ders 8 : Php operatörler dersinde operatör nedir, operatör türleri, operatörlerin ne işe yaradığı, operatörlerin kullanımı hakkında bilgi alabilirsiniz.

Php Ders 9: Php sabit nedir, nasıl kullanılır, tanımlama kuralı nedir, büyük küçük harfe duyarlı ve duyarsız sabit nasıl tanımlanır, sabitlerin kullanımı hakkında dersimizde bilgi verdik.

Php Ders 10: Php akış denetimleri içerisinde bulunan eğer komutu yani if-else komutu , akış denetimi yapmak için kullanılmaktadır. Bu dersimizde php if-else komutlarının nasıl kullanıldığını örnekler üzerinden kullanım şekilleri hakkında bilgi verdik.

Php Ders 11: Php akış denetimleri içerisinde bulunan switch-case komutu nedir, nasıl kullanıldığını örnekler üzerinden kullanım şekilleri hakkında bilgi verdik.

Php Ders 12: Php döngüler dersinde, for, while, do-while, foreach döngüleri ve döngülerin akışını kontrol eden continue ve break komutları hakkında bilgi verildi. Döngülerin kullanım şekilleri ve örnekler üzerinden detaylı bir şekilde bilgi verdik. 

Php Ders 13: Php diziler dersinde, dizi nedir, dizi çeşitleri nelerdir, diziler nasıl kullanılır, kaç farklı kullanım yöntemi vardır, tek boyutlu diziler, çok boyutlu diziler, ilişkilendirilmiş diziler ve dizi sıralama hazır fonksiyonları hakkında bilgi verdik.

Php Ders 14: Php fonksiyonlar dersinde, fonksiyon nedir, nasıl kullanılır, fonksiyon oluşturma, fonksiyon çağırma, örnek üzerinde fonksiyon kullanımı, değer döndüren fonksiyon anahtar kelimesi ve kullanımı hakkında bilgileri php fonksiyon örnekleri üzerinden anlattık. 

Php Ders 15: Php get ve post metodları dersinde, get ve post metodlarının özellikleri, get yönteminin hangi durumlarda kullanılacağı, get yönteminin form üstünde ve php dilinde kullanımı, post metodunun hangi durumlarda kullanılacağı, post metodunun php ile kullanımı hakkında bilgi verildi.

Php Ders 16: Php veri tabanı bağlantısı dersinde, veri tabanı bağlantısının önemi, veri tabanı bağlantısı yapılmazsa hangi işlemlerin yapılamayacağı ve veri tabanı bağlantısı için gerekli php kodları hakkında bilgi verildi.

Php Ders 17: Php dili ile mysql veritabanına veri ekleme işleminin nasıl yapıldığı, veri ekleme işlemi için gerekli olan kodların neler olduğu ve form ile veritabanına veri ekleme işleminin nasıl yapıldığı hakkında bilgi verildi. 

Php Ders 18: Php dili ile veritabanındaki verilerin listeleme işleminin nasıl yapıldığı, listeleme işlemi için hangi komutların kullanılması gerektiği, artan şekilde veya azalan şekilde listeleme işleminin nasıl yapıldığı ve koşula göre nasıl listeleme yapıldığı hakkında bilgi verildi.

Php Ders 19: Php ile veritabanında bulunan verilerin güncelleme işleminin yani veritabanındaki verilerin değiştirme işleminin nasıl yapıldığı, güncelleme işlemi için hangi kodların kullanılması gerektiği hakkında bilgi verildi.

Php Ders 20: Php ile veritabanındaki verilerin bazen silmek isteyebiliriz bu dersimizde veritabanındaki verilerin nasıl silindiği, hangi kodların kullanıldığı hakkında bilgi verildi.

Php Ders 21: Php oturumlar nedir, ne için kullanılır, oturumlarda kullanılan fonksiyonların neler olduğu, ne işe yaradığı ve kullanımları hakkında bilgi verildi.

 

Php include&Require

Php Zaman Fonksiyonları

Count (Diziler)

Php Çerezler

Php ile E-Posta Gönderme

Php Dosya İşlemleri
 

Php derslerimizi takip ederek A'dan Z'ye php öğrenebilirsiniz. Derslerimizi takipte kalın.