HTML (Hyper Text Markup Language) web siteleri hazırlamak için kullanılan bir dildir. Html öğrenmesi kolay ve öğrenirken zevk alacağınız bir programlama dilidir.
Html dersleri sayfamızda vereceğimiz eğitim HTML dili hakkında size herşeyi öğretecektir.
Etkileşimli veya Statik web siteleri hazırlamak istiyorsanız öğrenmeniz gereken ilk dil Html'dir.
Html'in ne olduğu, nasıl kullanıldığı, hangi araç ile yazılacağı hakkında sizlere A'dan Z'ye bilgi vereceğiz.
Html'in tarihsel gelişimi
Html kodlarının nasıl yazıldığı
Html kodların nasıl kaydedildiği
Html Etiketleri
Html ile basit web sayfası tasarımı
Html Form uygulamaları
Html Ders 1: Html nedir, nasıl kullanılır, kodları nereye yazılır, tarihsel gelişimi, nasıl kaydedilir gibi soruların cevaplarını ilk dersimizde anlattık.
Html Ders 2: Html editörü nedir, editör nedir, html editörünü nasıl açarız, ilk html dosyamızı nasıl kaydederiz hakkında bilgi verdik.
Html Ders 3: Html temel etiketleri,html, head,body etiketleri ve head etiketi ile birlikte en çok kullanılan title etiketi kullanımı ve nasıl yazıldığı hakkında bilgi verdik.
Html Ders 4: Html body etiketi parametrelerinin nasıl kullanıldığı ve body etiketi ile kullanılan bgcolor, background, link, alink, vlink parametreleri hakkında bilgi verdik.
Html Ders 5: Html başlık etiketi nedir, html başlık etiketleri nelerdir, en büyük başlık etiketi, en küçük başlık etiketi ve bu etiketlerin kullanımı hakkında bilgi verdik.
Html Ders 6: Html paragraf etiketi nedir, p etiketinin nasıl kullanıldığı, neden kullanıldığı, nerelerde kullanıldığı,html paragraf etiketinin kullanımı, paragraf sonlandırma etiketinin unutulduğu durumlarda ne olduğu hakkında bilgi verdik.
Html Ders 7: Html biçimlendirme yani metin düzenleme etiketlerinin neler olduğu, biçimlendirme işlemlerinin nasıl yapıldığı,nasıl kullanıldığı, kaç biçimlendirme etiketi olduğu, biçimlendirme etiketleri ile hangi işlemler yapılabildiği, biçimlendirme işlemlerinin neden kullanıldığı hakkında detaylı bir şekilde örneklerle birlikte bilgi verdik.
Html Ders 8: Html çizgi etiketi nedir, nasıl kullanılır, ne işe yarar, hangi parametreleri vardır, html çizgi etiketinin kullanımı ve parametreleri hakkında bilgi verdik.
Html Ders 9: Html yorum etiketi nedir, niçin kullanılır, ne işe yaradığı, yorum etiketi işaretleri, yorum etiketinin nasıl kullanıldığını örnekler ile açıkladık.
Html Ders 10: Html resimler dersinde, web sitelerine neden resim eklendiği, resmin nasıl eklendiği, resim etiketinin ne olduğu, resim etiketinin kaç parametresi olduğu, gif'in ne olduğu ve hareketli resimlerin nasıl eklendiği hakkında örnekler üzerinden bilgi verdik.
Html Ders 11: Html dilinde bağlantı nedir, bağlantılar ne için kullanılır, kaç tür bağlantı şekli vardır, bağlantıların kullanımı, resim dosyasına, pdf dosyasına, rar dosyasına, word belgesine bağlantı vermeyi, resme bağlantı vermeyi, sayfa içi bağlantı ve sayfa dışı bağlantı oluşturma hakkında örnekler üzerinden bilgi verdik.
Html Ders 12: Html dilinde listeleme nedir, listeleme işlemi nasıl yapılır, parametreleri nelerdir, kaç parametresi vardır, sıralı listeleme nedir, sırasız listeleme nedir, iç içe listeleme nedir, sıralı ve sırasız listeleme komutlarının nasıl kullanıldığını örneklerle birlikte anlattık.
Html Ders 13: Html dilinde tablo nasıl eklenir, tablo ekleme işlemi nasıl yapılır, tablo etiketi kullanımı, tablo etiketi ile kesinlikle kullanılması gereken parametrelerin ne olduğu, tablo etiketi ile kullanılan alt parametreleri, tabloya çerçeve ekleme, arkaplana resim ve renk ekleme, tablo genişliği, yüksekliği ve tablo birleştirme işlemlerinin nasıl yapıldığını örnekleri ile dersimizde bilgi verdik.
Html Ders 14: Html renk kodları nelerdir, kaç renk olduğu, renklerin kullanım türleri, renklerin ingilizce isimleri, hex kodu,rgb kodu ve ingilizce ismi ile arkaplan renginin nasıl değiştirildiği, popüler tarayıcılar tarafından desteklenen renklerin neler olduğunu, hex renk kodları, rgb renk kodları hakkında bilgi verdik.
Html Ders 15: Html stil nedir, style yazımı nasıl yapılır, stil kodları ne işe yarar, html stil kullanarak arkaplan rengi, yazı rengi, yazı tipi, yazı boyutu ve metin hizalama işlemlerinin nasıl yapıldığı ve özellikleri hakkında bilgi verdik.
Html Ders 16: Html form nedir, formlar ile neler yapılır, formlar ne işe yarar, form elemanları nelerdir, form nesneleri nasıl kullanılır, form etiketi nasıl kullanılır, form etiketi, input etiketi, select etiketi, textarea etiketi nasıl kullanılır ve form elemanlarının özellikleri hakkında bilgi verdik.
Html Ders 17: Html çerçeveler nedir, çerçeveler ne için kullanılır, çerçeveler ne işe yarar, çerçeveler ile neler yapılabilir, parametreleri nelerdir, çerçeve etiketleri nelerdir, frameset etiketi, frame etiketi, noframe etiketi ve Html5 tarafından desteklenen en önemlisi iframe etiketi nedir, nasıl kullanılır ve parametreleri hakkında örneklerle birlikte bilgi verdik.
Html Ders 18: Html medya ögeleri nelerdir, video, ses dosyası, flash animasyon dosyasının nasıl eklendiği ve özellikleri hakkında bilgi verdik.
Html Utf-8 Türkçe Karakter Karşılıkları
Html ile ilgili temel bilgileri yüzlerce uygulama ile online olarak yaparak, yazarak öğreneceksiniz.