C# Dersleri

C# programlama dili, lise ve üniversite öğrencilerimizin ilk başta korktuğu fakat ileriki hayatlarında onların daha güzel bir hayat yaşamaları için öğrenmeleri gereken bir dildir.

Programlama hakkında hiçbirşey bilmeseniz bile sayfamızı takip ederek C# programlama dilinde kod yazabilir hale geleceksiniz.

C# programlama dilinde en temel bilgimizi verelim ingilizce olarak c sharp olarak yazılmakta si şarp olarak okunmaktadır.

C# dersleri ile sizlere A'dan Z'ye C# hakkında bilgi vereceğiz. 

C# derslerimiz sayesinde temelden başlayarak ileri seviyelere kadar sizlere kod yazmayı öğreneceksiniz.

C# dili Microsoft'un geliştirmiş olduğu ve .NET Teknolojisi için geliştirilmiş bir dildir. 

C# eğitimimizde neler öğreneceksiniz ?

  • C#'ın ne olduğu
  • C#'ın kim tarafından bulunduğu
  • C#'ın nasıl yazıldığı
  • C#'ın nasıl kodlandığı
  • C# console uygulamaları
  • C# Form uygulamaları

C# Ders 1: C# nedir, neden kullanmalıyız, hangi standart altına alınmış, hangi seviye programlama dili olduğu ve neden C# öğrenmemiz gerektiği gibi soruların cevaplarını verdik.

C# Ders 2: C# programlama dilinde ekrana yazdırma işleminin nasıl yapıldığı, kaç tür ekrana yazdırma işlemi olduğu hakkında bilgi verdik. 

C# Ders 3:  C# programlama dilinde ekranda durdurma komutunun ne işe yaradığı, hangi komutlar ile durdurulduğu, kaç yöntemi bulunduğu ve nasıl kullanıldığı hakkında bilgi verdik. 

C# Ders 4: C# programlama dilinde "Merhaba Dünya" yazan programın nasıl yazıldığı, ilk kodu yazarken hangi komutların bilinmesi gerektiği ve nereye yazılacağı hakkında bilgi verdik.

C# Ders 5: C# programlama dilinde değişken nedir, değişken nasıl tanımlanır, değişken tanımlama kuralı nasıldır, veri tipi, referans tipi ve değer tipleri nedir, değişken isimlendirme kuralları ve en sık kullanılan değişkenler hakkında bilgi verdik. 

C# Ders 6: C# atama işlemlerinin ne olduğu, ne işe yaradığı, nasıl kullanıldığı, kaç atama operatörü bulunduğu, atama operatörlerinin kullanımı hakkında bilgi verdik.

6. Dersimize geldik artık kod yazmaya kendi başımıza kod yazmaya başlayabiliriz. İlk olarak aşağıdaki 20 örneği öğrendiğiniz bilgiler ile kolaylıkla yapabilirsiniz. Aşağıdaki örnekler kolaydan zora doğru sıralanmıştır.

C# Ders 7: C# programlama dilinde sabitler nelerdir, sabit nedir, nasıl kullanır, sabit tanımlama kuralı nedir, sabit hata mesajları nelerdir ve sabitlerin kullanımı hakkında bilgi verdik. 

C# Ders 8: C# programlama dilinde veri girişi nedir, sayısal ve metinsel veri girişi işlemlerinin nasıl yapıldığı, veri girişi işlemlerinin hangi kodlar ile yapıldığını dersimizde anlatıldı. 

Klavyeden Sayısal Veri Girişi Örnekleri:

  • Klavyeden girilen sayının karesini bulan ve ekrana yazan C# programının kodlarını yazın.
  • Klavyeden girilen sayının küpünü bulan ve ekrana yazan C# programının kodlarını yazın.
  • Klavyeden girilen iki sayının toplamını bulan ve ekrana yazan C# programının kodlarını yazın.
  • Klavyeden girilen üç sayının toplamını bulan ve ekrana yazan C# programının kodlarını yazın.
  • Klavyeden girilen iki sayının çarpımını bulan ve ekrana yazan C# programının kodlarını yazın.
  • Klavyeden girilen üç sayının çarpımını bulan ve ekrana yazan C# programının kodlarını yazın.
  • Klavyeden girilen iki sayının farkını bulan ve ekrana yazan C# programının kodlarını yazın.
  • Klavyeden girilen iki sayı ile bölme işlemi yapan ve sonucu ekrana yazan C# programının kodlarını yazın.
  • Klavyeden kenarı Girilen Karenin Alanı bulan ve ekrana yazan C# programının kodlarını yazın.
  • Klavyeden kenarı Girilen Karenin Çevresi bulan ve ekrana yazan C# programının kodlarını yazın.
  • Klavyeden kenarları Girilen Dikdörtgenin Alanı bulan ve ekrana yazan C# programının kodlarını yazın.
  • Klavyeden kenarları Girilen Dikdörtgenin Çevresi bulan ve ekrana yazan C# programının kodlarını yazın.
  • Klavyeden taban ve Yüksekliği Girilen Üçgenin Alanı bulan ve ekrana yazan C# programının kodlarını yazın.
  • Klavyeden Kenarı Girilen Eşkenar Üçgenin Çevresi bulan ve ekrana yazan C# programının kodlarını yazın.
  • Klavyeden Kenarı Girilen Küpün Alanı bulan ve ekrana yazan C# programının kodlarını yazın.
  • Klavyeden Kenarı Girilen Küpün Hacmi bulan ve ekrana yazan C# programının kodlarını yazın.
  • Klavyeden Taban ve Yüksekliği Girilen Paralel Kenarın Alanı bulan ve ekrana yazan C# programının kodlarını yazın.
  • Klavyeden Kenarları Girilen Paralel Kenarın Çevresi bulan ve ekrana yazan C# programının kodlarını yazın.
  • Klavyeden Kenarları Girilen Dikdörtgenler Prizmasının Hacmi bulan ve ekrana yazan C# programının kodlarını yazın.
  • Klavyeden Kenarları Girilen Dikdörtgenler Prizmasının Yüzey Alanı bulan ve ekrana yazan C# programının kodlarını yazın.

 

C# Ders 9: C# programlama dilinde if-else komutu nedir, ne işe yarar, nerelerde kullanılır, nasıl kullanılır, eğer komutunun ne için kullanılması gerektiğini dersimizde anlattık. 

C# Ders 10: C# switch-case nedir, nasıl kullanılır, çalışma mantığı nedir, komutların özelliklerinin neler olduğu ve dersimizde switch-case örnekleri üzerinden detaylı bir şekilde bilgi verdik.

C# Ders 11: C# for döngüsü kullanımı, azalarak ve artarak devam eden for döngüsü, kısır yani sonsuz döngü oluşturma işlemi, iç içe for döngüsü kullanımı ve c# for döngüsü örnekleri ile birlikte dersimizi anlattık.

C# Ders 12: C# while döngüsünün ne olduğu, nasıl kullanıldığı, kullanım yöntemleri, sonsuz döngü oluşturma işlemlerini örnekler üzerinden detaylı bir şekilde anlattık.

C# Ders 13: C# do while döngüsünün ne olduğu, kullanımı, while döngüsünden farkının ne olduğu, hangi işlemler yapılmaza sonsuz döngü oluşabileceği ve örnekler hakkında bilgi verdik.

C# Ders 14: C# foreach komutu nedir, nasıl kullanılır, foreach komutu kullanmak için ne öğrenmek gerekli olduğu ve foreach döngüsü örnekleri hakkında bilgi verildi.

C# Ders 15: C# programlama dillerinde akış denetimlerini kontrol etmek için kullanılan break komutunun ne işe yaradığı, for ve while döngüsünde nasıl kullanıldığı hakkında bilgi alabilirsiniz.

C# Ders 16: C# programlama dillerinde akış denetimlerini kontrol etmek yani akış denetimlerini değiştirmek için kullanılan continue komutunun ne işe yaradığı, for ve while döngüsünde nasıl kullanıldığı hakkında bilgi alabilirsiniz.

C# Ders 17: C# dizi nedir, dizi tanımlama nasıl yapılır, diziye değer girdirme işlemi nasıl yapılır, dizi içindeki elemanlar nasıl ekrana yazdırılır, dizilerde kullanılan hazır metotlar nelerdir ve hazır metotların kullanımı, dinamik diziler, dinamik dizi özellikleri ve dinamik dizi metotları kullanımı hakkında örnekler üzerinden bilgi verildi.

C# Ders 18: C# metot nedir, metotların diğer ismi nedir, metotlar nasıl tanımlanır, metotların avantajları ve dezavantajları, metot tanımlamak için gerekli bilgilerin neler olduğu gibi soruların ve metotların kullanım çeşitleri örnekler üzerinden anlatıldı.

C# Ders 19: C# hazır metotlardan biri olan metinsel veya string metotları olarak geçmektedir. Length,ToLower , ToUpper, Compare, Concat, Copy , Format , IsNullOrEmpty , CompareTo ,Contains, CopyTo , EndsWith , IndexOf , Insert , LastIndexOf , PadLeft , PadRight , Remove , Replace , Split , StartsWith , Substring hazır metotlarının kullanım yöntemlerini örnekler üzerinde anlattık.

C# Ders 20: C# hazır metotlardan olan matematiksel metotlar nelerdir, nasıl kullanılır, hangi sınıfı kullanmaktadır, metodların özellikleri nelerdir, Matematiksel metotlardan Abs( ) , Min( ) , Max( ) , Pow( ) , Round( ) , Sqrt( ) , BigMul( ) , Ceiling( ) , DivRem( ) , Sign( ) , Cos( ) , Sin( ) , Tan( ) , Acos( ) , Asin( ) , Atan( ) metotlarının kullanım şekillerini örnekler üzerinden anlattık.

Kısacası C# dersleri sayfamızda C# hakkında herşeyi sizlere anlatacağız.

 

C# Form Derslerine Başlanacak.