Arduino, en basit tanımıyla elektronik programlama kartı'dır. Arduino öğrenmesi kolay, zevkli bir yazılım ve donanıma dayalı programlama kartıdır.
Arduino ucuz, kolay erişilebilir, farklı platformlarda çalışabilme özelliğine sahip, kullanımı çok basit yazılım ve donanım ile birlikte kullanılabilen açık kaynak kodlu elektronik programlama kartıdır.
Arduino elektronik programlama kartı ile en basitinden bir ledi yakabilir, bir motor çalıştırabilir, twitter mesajı ile bir kahvenizin siz gelmeden yapılmasını sağlayabilir yani kısacası aklınıza gelen bir çok projeyi arduino kartı ile gerçekleştirebilirsiniz.
Arduino yıllar içinde, günlük kullanımdan karmaşık bilimsel araçlara kadar binlerce projenin kaynağı haline gelmiştir. Öğrenciler, sanatçılar, programcılar ve profesyoneller bu açık kaynak kodlu elektronik kartı etrafında birleşerek çok büyük kitlelere ulaşmayı başarmıştır.
Arduino'yu neden kullanmalıyız sorusunun en basit cevabı meraklıysak, birşeyler üretmeyi seviyorsak arduino elektronik programlama kartını kullanmamamızı gerektirecek hiçbir neden yok.
Arduino ucuz, kolay erişilebilir bir programlama kartıdır.
Arduino erişilebilir ve basit kullanıcı deneyimi sayesinde binlerce farklı proje ve uygulamada kullanılmıştır. Arduino yazılımı yeni başlayan kullanıcılar için kolaydır, ileri düzey kullanıcılar için ise yeterince esnek bir platformdur. Arduino yazılımı Mac, Windows ve Linux vb. bir çok farklı işletim sistemlerinde çalışmaktadır.
Öğretmenler ve öğrenciler için düşük maliyetli bilimsel projeler oluşturmak, kimya ve fizik prensiplerini kanıtlamak veya programlama ve robotik çalışmalar yapmak için kullanılmaktadır.
Arduino yeni şeyler öğrenmek isteyenler için önemli bir kaynak ve araçtır. Çocuklar, sanatçılar, programcılar, öğretmenler, öğrenciler kısacası herkes Arduino’yu öğrenebilirler.
İlk dersimiz bitmiştir. Bu dersimizde Arduino nedir, neden kullanmalıyız, hangi platformlarda çalışır, kimler tarafından kullanılır gibi soruların cevabını vermiş olduk. Tüm derslerimizi takip etmek için arduino dersleri linkine tıklayabilirsiniz.
Sonraki Ders: Arduino Kurulumu |